Mindfuck 001

What does a Product Manager Do?

Here we go…Een product manager is NIET de baas! Daar begint het al. Grapje. Geen baas maar wel een team-lead, een partner. Daar hebben we de eerste Mindfuck: we hebben een team nodig!

Dilema: Help ik heb een team nodig!

PRO: Niets is toffer dan een droom in groep realiseren. 
Meerdere  mensen, meerder invalshoeken, grotere kans op slagen…Realistisch bekeken moet ik toegeven dat ik dit niet alleen waarmaken.

CONTRA: Ik koester zo hard mijn geniaal idee! Moet ik dat echt delen?

RESULTAAT: Ik ga op zoek….

Meer nog zelfs: ze spreken in de cursus van twee teams: een Core Team en een Extended Team. We gaan niet helemaal van stapel lopen en ons focussen op een Core Team.

Voor ons Core team heb ik vier types nodig

  • User experience: designers en architects
  • Engineering: developpers
  • Quality Assurance: testers
  • Marketing: laten weten dat het product er is voor hen

Als ik mezelf, zonder enige bescheidenheid bombardeer tot type User Experience dan moet ik nog op zoek naar drie kompanen. Dan zijn we met vier. Lastig in geval je beslissingen moet nemen en in een 50/50 situatie terecht komt. Misschien toch beter oneven? Dan neem ik er nog een Finance profiel bij, je weet nooit voor wat het goed is. Ik wil graag ook een mix tussen jong en oud of nog beter tussen weinig en veel ervaring. Liefst gender evenwichtig. Maar ook realistisch blijven want er lopen waarschijnlijk niet zoveel enthousiaste gekken zoals ik daarbuiten. Of toch wel?

Leave a Comment